VIKTORKA

2017

2017

2017

2017

2017

2017

2017

V rozlehlém interiéru se dříve nacházely dvě restaurace se společnou kuchyní. Nyní byl celý prostor sjednocen a hlavním motivem se stalo kvalitní tankové pivo z Plzně. Architekti vytvořili zóny podle typů klienta: pro fanoušky piva, pro fajnšmekry, pro rodiny s dětmi atd. Jednotlivé zóny mají jednu společnou designovou linii. Původní restaurace byla v provozu docela dlouho. Obyvatelům Poruby se dostala do podvědomí a po rekonstrukci byl tedy název zachován. Co nebylo však zachováno byl původní koncept, který z neznámých důvodů kombinoval dvě restaurace napojené na jednu společnou kuchyni. Zákazník si v minulosti mohl vybrat jestli čas oběda, nebo večeře stráví u italské pizzy, nebo piva z jižních Čech. Opravdu, v části hospody bylo mlýnské kolo s vodou a bar s doškovou střechou. Obě restaurace byly propojené – fanoušci hospody chodili přes pizzerii na WC. Klient tedy jako první věc žádal o propojení obou částí a hlavním motivem mělo být pivo. Kvalitní tankové pivo z Plzně. Jednou ze zvláštností zadání pak bylo vytvoření zón pro různé typy zákazníku, takových zón, které by se od sebe neodlišovali a měly jednu společnou designovou linii. Zóny, kde si přijde na své fanoušek piva – vysoké stoly u tanků s pivem, fanoušek výborné gastronomie – nízké sezení na lavicích, rodiče s dětmi – část s dětským koutkem a ti, kdo požadovali částečné soukromí – uzavřený salónek, který se však dá otevřít díky posuvným lamelám a hosté sedící v salónku jsou součástí velké odbytové plochy restaurace. Interiér je tedy poměrně rozlehlý, má dva vstupy – jeden z ulice a druhý z pasáže, která prochází objektem. Hlavním spojujícím prvkem je typologicky vhodný sedací nábytek a autorská grafika na stěnách, která je ve dvou barevných provedeních a je doplněna o žárovkové osvětlení „edison“ žárovkami. Klient požadoval rozmanitost, hospodskou atmosféru, která však ale obstojí i u těch hostů, kteří přijdou na rodinný oběd, nebo večeři. Je zde umožněno i sledování sportovních přenosů a všemu vévodí velký výčep doplněný barem a prostor s pivními tanky. Na podlahách je kombinována dekorační dlažba s dlažbou imitující beton a s dlažbou imitující dřevo. Čalounění je z hovězí kůže v několika odstínech. Židle jsou ze sortimentu společnosti TON, je však zkombinováno několik typů dle hostovských zón. Z autorského hlediska bychom vyzdvihli celkovou atmosféru, kde tradiční interiérové prvky jsou použity dle jednotlivých zón v nečekaných souvislostech a vše je doplněno o grafiku s ostravskými motivy s edison žárovkami.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
logo_BLACK_STUDIO.png
menu2.png