UNIQUE

2015

2015

2015

2015

2015

2015

2015

Restaurace Marten byla v provozu více než deset let, nyní se její majitel rozhodl přistoupit k celkové rekonstrukci interiéru, jejímž cílem bylo nalákat více hostů. Autoři vymysleli koncept originálního dispozičního řešení s různými kombinacemi typu sezení a vnesli do prostoru dekorace s lokálními motivy. Již dříve jsme pro klienta úspěšně vytvořili interiér sousední pivnice, proto se s přáním na celkovou rekonstrukci restaurace obrátil na nás. Zadání v tomto případě bylo jednoduché: „aby tam po rekonstrukci chodili hosté“. Společně jsme si pak zadání doplnili o ambici, aby se restaurace stala nejlepší široko daleko, aby k sobě lidé díky interiéru měli blízko, a přitom se nerušili, aby interiér restaurace byl útulný a poskytoval dostatečnou škálu různých typů sezení a v neposlední řadě do dekorace dostat nějaké lokální motivy. Restaurace má kapacitu zhruba 70 míst. Interiér je členěn prostorově několika příčkami, které jsou stavební a interiérové povahy, a dále je členěn výškově – zhruba polovina restaurace je na pódiu. Tímto prostorovým a výškovým členěním jsme dosáhli splnění požadavku na útulnost a jistou míru soukromí. Interiér restaurace je pak dále rozdělen do několika zón, každé zóně odpovídá určitý typ sezení: nalevo od vstupu je část kavárenská, napravo od vstupu na pódiu je část restaurační, vzadu napravo je pak salónek, který není od restaurace striktně oddělen. Ve středu dispozice je bar, u kterého se dá též sedět. Obě části napravo jsou sice rozděleny příčkou, ovšem se zasklenými okny, takže se hosté navzájem neruší, ačkoliv o sobě vědí. Dispozičnímu řešení pak odpovídají materiály na podlahách, hlavní komunikace je v dlažbě, zóny sezení jsou v kobercích. Materiály použité v interiéru splňují požadavek klienta na celkovou cenu. Čalounění je látkové, stejná látka je použita na židlích (TON), ostatní prvky interiéru, jako jsou korpusy lavic a skříní, paravány či obklady na stěnách, jsou z lamina imitujícího dřevo nebo kov. Dekorace je ve formě polepu na skle – rozdělení restaurace na dvě části a polepu podkladní desky, která je součástí obkladu. Motivem dekorace jsou fotografie ze starých Neratovic. Hlavním inovativním prvkem je použití laminátových desek se strukturou dřeva v kombinaci s tzv. kovolaminátem a dispoziční řešení. Právě dispoziční řešení s různými kombinacemi typu sezení je pro hosty kromě atmosféry hlavním lákadlem.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
logo_BLACK_STUDIO.png
menu2.png