POPPER

2017

2017

2017

2017

2017

2017

2017

Přáním investora bylo vrátit se ke krejčovské tradici první republiky a nabídnout zákazníkům osobní péči a kvalitu. Bylo nutné vyřešit nejen samotný design interiéru, ale také funkční řešení prostor, které jsou na několika výškových úrovních. POPPER PRAGUE – návrat k tradici první republiky, kdy český oděvní průmysl patřil na evropskou špičku...vhodná alternativa k zaběhnuté modní dámské konfekci ..., šaty na míru vašemu tělu a radost pro vaší duši ..., osobní péče a kvalita, vše na jednom místě, na známé adrese... Toto bylo v kostce zadání a neobvyklé požadavky od klienta. Naším úkolem pak bylo zadání splnit ve všech ohledech – tedy nejen co se samotného designu interiéru týká, ale na stejné úrovni bylo též funkční řešení prostor, které jsou na několika výškových úrovních. Interiér není příliš rozsáhlý, aby bylo možné splnit všechny požadavky na funkci, bylo nutné vybudovat další vestavěné patro. Na vstup navazuje přízemní část, kde probíhají jednání s klientkami, konzultace návrhů, měření a zkoušení jednotlivých modelů. Zkoušení probíhá v prostorné zkoušecí kabině pod vestavěným patrem, od salonu oddělené těžkým závěsem. Na druhé straně od prodejního pultu je část, kde jsou uskladněny látky, a kde dochází k přenášení střihů na látky a samotné stříhání. Ve vestavěném patře je nad střižnou krejčovská část a nad zkoušecí kabinou malá kancelář. Obě části patra jsou přístupné dvěma skrytými schodišti...paní majitelka má tak velmi dobrý přehled o dění ve všech částech salónu...Na přízemí je dále minimální hygienické zázemí. Z hlediska designu jsme se snažili najít vhodný kompromis mezi tradičním a moderním, což je dobře vidět na použití motivu rámu od obrazu...zvětšený rám obrazu nám lemuje věšák na hotové modely, z fragmentů rámu je pak vytvořena funkční dekorace na hlavní stěně v místnosti pro klientky – rám je rozdělený na fragmenty – místo plátna je zrcadlo, a doplněný o skleněné police pro vystavení zboží nebo dekorací. Za zmínku dále stojí čalouněný prodejní pult a pastelová tlumená barevná kombinace na stěnách, podlaze a nábytku. Šlo nám o vytvoření velmi příjemné barevné kombinace, která ale zároveň nebude konkurovat jednotlivým modelům, nebo je naopak bude vhodně doplňovat. V prostoru určeném ke zkoušení je nainstalováno speciální umělé osvětlení, které svojí teplotou chromatičnosti, dokáže nasimulovat jakékoliv světelné podmínky...dámy, které mají na sobě večerní šaty se mohou přesvědčit o tom, jak budou na slavnostní události vypadat, stejně tak je možné zkoušet kostým, nebo šaty, které se budou nosit ve dne venku, nebo při práci v kanceláři. Z pohledu autora návrhu bylo asi nejtěžší hledání tradičních forem a jejich využití moderním způsobem...nechtěli jsme dělat kopii prvorepublikového krejčovského salónu, ale spíše jeho moderní, současnou interpretaci.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
logo_BLACK_STUDIO.png
menu2.png